Världen är full av stora och små frågor

På resa genom ett fantastiskt vackert och dramatiskt landskap finns tid för funderingar. Vem är jag i allt detta? Vart ska jag och varför är jag här? (Jo jag vet att jag sitter i en buss mellan Wellington och Auckland och att jag är här för att träffa vänner i Booktown-familjen. Tänker på frågorna mer filosofiskt!😊)

 

Efter kanske 100 fält med betande djur smyger en annan typ av frågor upp. Hur mycket kan en ko egentligen tugga i sig på en dag? Får inte fåren ont i magen av att äta oavbrutet hela dagen? (De lyfter ju aldrig huvudet från maten!) Världen är full av stora och små frågor. Det tyckte redan kung Hamlet!

 

Att möta nya miljöer ger inte bara svar; det väcker nya frågor också! Fantastiskt ändå. Läs en bok, lär dig saker och få svar – så vaknar nya frågor som söker nya svar. Det är det som är så fantastiskt med att upptäcka världen – i en buss i Nya Zeeland så väl som i läsfåtöljen hemma!

 

 

 

Dela inlägg:
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway