Nyhetsbrev juni 2015

Borrby Bokbys Nyhetsbrev – juni 2015

 

Bokbyvänner!

 

Den blåsiga våren tar sin plats, men Borrby Bokby är ändå varmt. På sitt sätt och till exempel för att vi gästades, den 2 maj, av journalisten och författaren Torun Börtz som talade om ”Man kallar mig Miss France” på restaurang 1894, i Vandrarhemmet i Borrby invid ICA.

 

Från den intresserade publiken kom följande rapport: ”Att lyssna till Torun Börtz själv, var ett lika stort äventyr som det äventyr hon berättade om. Med humor och språklig lätthet tog hon oss med på en tur från Paris till Gärsnäs där hon slagit sig ner efter sina tretton år som TT-korrespondent. Vi som lyssnade gjorde det med ett leende och fick själva lust att ge oss ut på äventyr!”

 

Den 30 maj var det dags för ”Läskryp” i antikvariaten i Borrby. Det är vad de tio eleverna från Albins Folkhögskolas skrivarlinje kallar sina uppläsningar. På lördagen besökte de Borrby Bokby med sina alldeles nykomna novellsamlingar. I samlad tropp klockan 13 utgick en grupp på drygt tjugo personer från Blå Huset, och gick runt till fem butiker. Vi fick korta smakprov ur elevernas berättelser – roligt att höra deras skiftande ämnen – tack för besöket och välkomna tillbaka!

 

Och nu är det dags för Bokhelg igen. På lördag, den 6 juni, kommer författaren Henrik Valentin till Bedas Gröna på Köpmangatan 12/hörnan vid Måns Nils Torg. Han ska tala om sin och andras passion för trädgård utifrån boken ”Om lusten att trädgårdera”. För trädgårdstemat återkommer ständigt i hans mångfacetterade skapande, i romanen ”Ödelagd” är det till exempel huvudpersonens passion för sin trädgård som driver den dramatiska handlingen framåt. Vid sidan av skrivandet skapar Henrik Valentin även idéträdgårdar, objekt och olika former av installationer.

 

Läs mer om författaren, hans böcker och bakgrund på www.henrikvalentin.se

 

NÄR: Lördagen den 6 juni kl 14.00

VAR: Bedas Gröna
Köpmangatan 12, Borrby

HUR: Ett samarrangemang mellan Borrby Bokby och Bedas Gröna

 

Vill du förresten också bli medlem i Borrby Bokby? Här kan du gå med:

http://borrby-bokby.se/borrby-bokby-soker-bladdrande-boklasare-och-bokstod/

 

Alla goda krafter behövs, var med och gör Borrby, Sveriges enda bokby, till en ännu större succé!

 

Lägg också gärna in kommande datum i din kalender:

 

Bokhelgen lördagen den 4 juli ser vi ”Anna-Lena MED MAN” – en sextiotalsshow, som också är en blinkning åt tv-serien Mad Men. Anna-Lena Bergelin (fd Brundin) har med sig Jan Sigurd, så vi lovar mycket skratt. Och boksläpp!

 

NÄR: lördag 4 juli kl 19, showtime kl l 20.30

VAR: Vandrarhemmet i Borrby, bredvid ICA

HUR: för bordsbokning – ring 0411-52 13 12

 

Mer i sommar? Det kan du lita på!

 

Kungligt i Borrby, blir det lördagen den 18 juli kl 14-15.30. Kom till antikvariat Hundörat och lyssna på Barbro Hultman som berättar om sin nya bok ”I den kungliga kulissen: en hovreporters betraktelse”.

 

Barbro Hultman, som i många år arbetat som journalist bland annat på Veckojournalen, var nervös när hon påbörjade anställningen som personaltidningsredaktör vid hovet. Skulle hon betraktas som murvel? Kungen gillar ju inte journalister! Kom och lyssna på Barbros alldeles egna erfarenheter av kungligt och få ditt exemplar av Barbros bok signerat.

 

Antikvariat Hundörat har till detta tillfälle också plockat ihop antikvariska böcker om kungligt, så – skaffa äldre titlar du inte visste att du ville ha.

 

 

Och glöm för all del inte Borrby Bokdag, onsdagen den 22 juli. Då kommer Jacques Werup, Gabriella Håkansson, Johan Hakelius, Mats Holm, Johan Tralau och Jonas Hallberg till Antikvariat Hundörat.

 

Och så blir det:

Årsmöte i Borrby Bokby, ti 14 juli i Bion, Borrby och

Bokhelgen den 1 augusti är det Barnens Bokdag

 

 

Tillsammans är det vi som gör Borrby till Bokby!

 

Vänliga hälsningar

Susanna Hakelius Popova, informationsansvarig

susanna.hakelius.popova@gmail.com

 

 

Öppettider och kalender finns på www.borrby-bokby.se

 

 

Dela inlägg:
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway