Månadens Boktips – Maj 2024

mandens boktips

Ni har väl inte missat att vi varje månad tipsar om en eller flera böcker som är väl värda att bli lästa? Så glöm inte att kika in på hemsidan eller bloggen då och då för att inte missa våra boktips som vi hoppas kan inspirera och väcka läslust. En del av böckerna vi tipsar om kan ni finna på Bokhuset i Borrby – Alltså väl värt ett besök!

 

 

Boktips – MAJ 2024

 

TRE” av Valérie Perrin

Förlag: Éditions J

 

En bok om vänskap med många bottnar. Om kärlek. Om skam. Och om livet – som inte alltid blir som man tänkt sig.

 

Jag heter Virginie. Av Nina, Adrien och Etienne är det endast Adrien som fortfarande talar med mig. Nina föraktar mig. Vad gäller Etienne är det jag som inte vill ha med honom att göra. Trots det har dessa tre fascinerat mig sen barndomen. Jag har egentligen aldrig fäst mig vid någon annan än dem.”

 

Perrin har tidigare givit ut Färskt vatten till blommorna. Båda böckerna är gripande och läsvärda, men personligen tycker jag att Färskt vatten till blommorna är mer unik, både till innehåll och sättet att skriva.

 

– Agneta Berliner

 

boktips

 

 

 

Min bokvärld” av Kerstin Ekman

Förlag: Albert Bonnier

 

Tänk att få en dos bildning av bara farten när jag med stor behållning läser Ekmans innehållsrika beskrivningar om böcker som fångat henne under livet. Hon beskriver de starka upplevelser som läsandet gett henne, och berättar om böcker hon kommit att älska, böcker som vänner, som tröst. Och om hur läsa och skriva hör ihop.

 

Ekman: ”Är det dumt att ge sig på tjocka och bra böcker så tidigt i livet att man inte riktigt kan begripa dem? Det tror jag inte. Man kommer ju in i en fascinerande värld och man kan återkomma till den och få klart för sig mycket som man inte begrep från början. Varje omläsning öppnar nya rum i berättelsen. Och den öppnar i bästa fall obekanta rum inom en själv.”

 

Som finstämd omslagsillustration en tuschteckning av konstnären Max Liebermann; Lesende (Martha Liebermann). Martha Liebermanns liv under naziregimen i Tyskland filmatiserades 2022 (Ein gestohlenes Leben/A Stolen Life).

 

– Agneta Berliner

 

boktips

Dela inlägg:
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway