Julmarknad i en bokby

julmarknad i borrby bokby

Vad ska en julmarknad i en bokby innehålla om inte: Boksläpp och boksignering!

Och så massor av annat på programmet förstås.

Vem vill du helst träffa?

Här finns tio Tillväxtare i aktion, nio Qlaror, sju författare, en president, en samhällsbyggnadschef och minst en tomte! Dessutom korvgrillare, glöggvärmare, lotteriförsäljare och säljare av julpynt, granar, böcker och hantverk.

Affischen med hela programmet finns som bild här men vi ger gärna lite mer:

Borrbys egen polis berättar ur sin bok Mitt Wallanderland medan vi kan njuta Carinas brunch på gamla järnvägshotellet som numera är Vandrarhem mitt i byn. Samma polis hjälper samhällsbyggnadschefen att inviga vår nya station.

Hos scouterna och på Kulturgjuteriet finns traditionella julmarknadsaktiviteter men också helt nya versioner av pynt och julklappar. På församlingshemmet finns bilder av hur Korsoren sett ut genom tiderna och hos Ajax kan man gissa på ålens vikt. Borrby If erbjuder både korv, supporterhalsdukar och granar vid Ica och hos PRO kan du fika. En smed smider i Maria Lancings smedja och hos Birgit i Galleri Ray finns mycket vackert att beskåda.

Också Bokbyn bjuder upp till julmarknad. I Barnens Bokhandels Antikvariat – i sin nya lokal – finns julklappar av hög kvalité,och där finns både böcker, pussel, förkläden och annat. Hundörat har som vanligt sina hyllor väl fyllda och där finns också planscher och bilder.

Så kommer vi till författarna, presidenten och Qlarorna. I Boklängan inviger Qlara Ord sin alldeles nya butik, Mia erbjuder fika i Bokkaféet och – sist men inte minst – Boken om Böcker släpps. Möt författare och presidenten för International Organisation of Booktowns, som besöker Borrby med anledning av just detta boksläpp.

Dagen kan rundas av med julsånger i kyrkan och därefter den aktuella filmen Äta sova dö på vår egen bia.

En så välfylld by är nog svårt att finna någon annanstans. Välkommen till julmarknad den 9 december i Borrby – Österlens hjärta!

 

 

Mer info: Gunnel Ottersten, 070-537 09 54, ordförande i Borrbyföretagarna

 

Dela inlägg:
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway