Hur tänker du – om skilsmässor

Under vinjetten ”Hur tänker du?” leder en frågvis Gunnel Ottersten samtalet mellan Gudrun och Jonas på Borrby Frö söndagen den 2 oktober.

Henne är vi vana att se i heta debatter, honom i stillsam mässa. Nu möts Gudrun Schyman och Jonas Ahlner i ett öppet samtal om hur de egentligen tänker kring kärlek, äktenskap och familjeliv. Gudrun Schyman har medverkat i den nyutkomna antologin Happy happy – en bok om skilsmässor och har redan hunnit deltagit i flera mediadiskussioner sedan boken kom ut. Hon är van att argumentera och debattera för sina ståndpunkter och har deklarerat sin syn på det hämmande äktenskapet. Jonas Ahlner, präst i Borrby, är väl känd för sin förmåga att berätta ur Böckernas bok och så förmedla det kristna budskapet. Han är präst sedan många år och representerar kyrkans syn på familj och äktenskap.

Under vinjetten ”Hur tänker du?” leder en frågvis Gunnel Ottersten samtalet mellan Gudrun och Jonas på Borrby Frö söndagen den 2 oktober. Caféet öppnar 15.30 och samtalet inleds kl. 16. Genom att få motivera sina uppfattningar både utifrån personliga erfarenheter och ur ideologiska och teologiska utgångspunkter får de tillfälle att förklara sina ståndpunkter och synsätt. I deras samtal om en så viktig livsfråga som den om kärlek och relationer får vi möjlighet att själva fundera över våra egna föreställningar.

Dela inlägg:
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway