Fakta om Leaderprojektet

Leaderprojektet för utvecklingen av Borrby som Bokby går nu in i ett mer synligt skede. Det är företagarföreningen som har sökt och blivit beviljade projektmedel. Nu drivs detta projekt som ett helt eget projekt, ekonomiskt totalt skilt från företagarföreningens övriga verksamhet. Bidraget är ett landsbygdsutvecklingsbidrag för att komma igång och pengarna kommer att användas enligt den plan LAGstyrelsen godkänt.

Det innebär att projektet hyr lokaler för nya antikvariat. De flyttar in och tillsammans med våra befintliga butiker och gallerier öppnar Borrby som Bokby i början av sommaren och projektet pågår över nästa sommar. Tillsammans med flera av byns egna bokbutiker planerar vi under både höst och vår någon eller några speciella bokhelger.

Gunnel Ottersten fungerar som projektledare och ansvarar för administration och samordning. Redan nu är intresset för Borrby Bokby stort. Sveriges Television har varit här och filmat, tidningar är här och skriver reportage och många följer utvecklingen via vår sida på facebook, facebook.com/borrby-bokby. Nu förbereder vi oss för sommarens alla gäster och tror att det kommer fler och kanske nya besökare som många av byns företag får glädje av. Om vi lyckas bjuda på något spännande och intressant hoppas vi att vi får många gäster också när vi har våra bokhelger.

Fler besökare under längre perioder och ett så levande samhälle att många upptäcker att det går att leva och bo här året runt är målet.

Vill ni veta mer eller har förslag på vad vi mer kan göra så kontakta oss gärna: info@borrby-bokby.se

Dela inlägg:
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway