Borrbybarnens egen läsfest

Lördagen den 1 november dök ett 20-tal barn in på Barnens Bokhandels Antikvariat på Köpmangatan 12 i Borrby. Det var barnkulturens eldsjäl Marianne von Baumgarten-Lindberg som under Österlen Lyser hade bjudit in alla barn. Författaren Åsa Karsin läste högt, och lekte med barnen efter den mycket uppskattade sagostunden. Medan stämningen steg i kapp med temperaturen, drack de vuxna kaffe och Marianne kommenterade:

 –  Läsning är ett fantastiskt sätt att lära om livet och sig själv. Astrid Lindgren sa: ”En barndom utan böcker, det vore ingen barndom. Det vore att vara utestängd från det förtrollade landet där man kan hämta den sällsammaste av all glädje” och det vill vi vara en del av med ”Barnen Läser”.

 Vem vet, kanske Barnen Läser får sin fortsättning. Det hoppades i alla fall flera av dem som, efter saft och goda bullar från Catrinegården, lämnade antikvariatet med den utvalda bok som Marianne lät alla barn välja från den antika barnvagnen.Lokal Lilla lena Efter sagan om hur Lilla Lena leker doktor låter författaren de lokala förmågorna pröva på att vara doktor.

Dela inlägg:
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway