Bokförlag

ARITON FÖRLAG

Ariton Förlag, är ett ungt förlag med utgivningsområde personlig utveckling och sund livsstil. Vi brinner för att sprida berättelser som berör, vilket vi gör genom bokutgivning, fem webbtidningar, webbradio och webb-tv. Vi erbjuder även skrivcoaching, spökskrivning samt e-kurser inom kreativt skrivande, marknadsföring för författare, marknadsföring för småföretagare och skriva för webben.

Förlagets böcker finns för försäljning hos alla nätbokhandlare samt i nystartade Skillinge Bokotek.

Skillinge Bokotek som är en kombinerad bokhandel och bibliotek. Här kan du utan kostnad låna böcker – allt från deckare, biografier och fantasy till trädgård, resor och ledarskap. Vi har en härlig blandning av skönlitteratur och faktaböcker. Det finns också böcker för barn och ungdomar. Skillinge Bokotek drivs av förläggarna Petra Ariton och Dennis Ariton tillsammans med dottern Emelie Tronje. Förutom förlagets egna böcker finns även böcker av Österlenförfattare till försäljning samt Skillingefotografen Rebecca Wallins vackra bokmärken.

Ambition är att vara en mötesplats över generationsgränserna. Här erbjuds författarkvällar, skrivarkurser, sagostunder och andra aktiviteter med litteraturen i centrum. Besök oss gärna för att diskutera bokutgivning över en fika, läsa tidningar, spela spel, be om boktips, köpa eller låna böcker. Eller bara för att sitta en stund i vår soffa.

Öppettider:

29/3-12/4 12.00-18.00 dagligen

13/4-21/6 15.00-18.00 dagligen

22/6-23/8 12.00-18.00 dagligen

(med reservation för ändringar)

www.aritonforlag.se

www.skillingebokotek.se

Amrafel – böcker om katter

I Bokhuset finner du Amrafel förlag. Förlaget som specialiserat sig på katter.

Ylva Stockelberg bor tillsammans med man och tre katter i Simrishamn och är aktiv i Borrby Bokby. Hennes första bok kom ut 1997. Den handlade om katter, sedan har bokskrivandet fortsatt …

Det har varit faktaböcker om kattlära, kattuppfödning, kattraser, kattbeteende och en bok om kattkåserier, Gör som Katten! En bok är för barn och ungdomar och blandar fakta och fiction.

Ylva skriver om kattliv i flera tidningar och håller föredrag om katter i många olika sammanhang, bl a i Radio Kristianstad.

CFO-förlaget

Eva Persson säljer böcker, vykort och fotografier från Österlen.

CFO är fadern Carl Fredrik Olssons initialer. En välkänd fotograf från Borrby som skildrat Österlen i ord mängder av fotografier och böcker han givit ut under en lång rad år. Nu bjuds både utställning av gamla och nya foton förutom böcker och annat tryckt material. På Baddaredagen 2011 utsåg Borrbyföretagarna Eva till årets Baddare. Mer om detta finns på Borrbys hemsida. Öppettiderna i butiken på Köpmangatan 1 är tisdag – fredag 13-17, lördag 11-14 och så extraöppet vid våra gemensamma Bokhelger.

Star in Oval Förlag

Förlaget är specialiserat på litteratur inom psykosyntes. En psykologisk gren som ser människan som en helhet – en syntes – av kropp och själ, tanke och känsla. Idag finns tre titlar utgivna, teoriboken Psykosyntes, handledningen Fyra steg till dig och relationsboken Mödrar och döttrar.

Böckerna säljs via bokförsäljningsställen på nätet och kan beställas i de flesta boklådor. I Bokhuset på Köpmangatan 28, finns Star in Ovals böcker. Där finns också en del nya böcker inom föräldraskap samt böcker på lättläst svenska.

Visa hemsidan

Bokförlaget Murbräckan

Bokförlaget Murbräckan ger ut översatt klassisk rysk litteratur.

Bokförlaget Murbräckan har specialiserat sig på översättning och utgivning av äldre, till svenska inte tidigare översatt, rysk skönlitteratur. Förlagets översättare, Kjell Johansson, är 2003 års innehavare av Svenska Akademiens översättarpris, och erhöll år 2009 Svenska Akademiens stipendium ur Stina och Erik Lundbergs stiftelse.

Kjell och Christin bor och arbetar i sitt hem på Tegelbruksgården strax utanför Borrby. Böckerna presenteras på deras hemsida via denna länk. I Bokhuset på Köpmangatan 28 finns alla utgivna böcker till direktförsäljning.

Tegelbruksgården, Östra Hoby

Bennels bokförlag

I Bokhuset på Köpmangatan 28 finns några fina och vackra böcker med rysk touch. Bennels förlag har sin bas i Borrby och Stockholm samt en del av hjärtat ännu längre österut. Hittills har Bennels gett ut – på ryska och svenska – Sagor om katter, med fantasifulla berättelser och illustrationer. Det ryska originalet heter Skazki o kosjkach. I de närmaste utgivningsplanerna ingår en rysk diktsamling av Rimma Markova och en barnbok om en tapir, av Gunnel Bergström (Bennel).

Bennels förlag, Gunnel Bergström
Tel 070 34 74 261
Bygatan 42, Borrby

Postadress: c/o Gunnel Bergström Ord&Bild
Atlasgatan 19, 113 20 Stockholm
www.bennels.se

Rulla till toppen
Scroll to Top