Bokens Mekka!

En enormt intensiv helg i Borrby Bokby. Från morgon till kväll har vi satt boken, skrivandet och litteraturen i centrum. Kunder har kunnat handla i antikvariat och butiker. Men flera har också fått chansen att öva upp sitt eget skrivande. Jan Sigurd gav goda råd och delade sin egen erfarenhet av att skriva. En initierad rådgivning med andra ord. De som deltog i hans seminarium meddelade efteråt att de gärna skulle delta om vi bjuder honom att återkomma! På kvällen drog vi igång våra P.U.B.-kvällar igen. Men med lite nyheter. Vi håller nu till i Boklängan, Mia fixade pubmat och det skedde i ”klubb-stil”. Medlemmarna i Boklängans kaffeklubb var välkomna! En trång och glad stämning. Fullsatt! Nästa gång får vi öppna upp ytterligare ett rum. Å så roligt vi hade. Skratten klingade och Jan bjöd på både berättelser, läsning och – sång! Tillsammans beslöt vi att vi inte sett nog av varandra Bokbyn och Jan Sigurd. Om man, likt Jan, kallar Borrby för ”bokens Mekka” är det väl rätt självklart att man är välkommen tillbaka! Han är också numera medlem i Boklängans Kaffeklubb så när han besöker oss igen har han, liksom alla medlemmar, fritt kaffedrickande.

Även söndagen var fullspäckad. Redan kl 10 startade söndagens skrivmaraton! När antikvariaten stängt startade den stora välkomstfesten för de nyinflyttade familjerna från Afghanistan. Det har varit ett enormt engagemang för att hälsa familjerna välkomna och de tidigare tomma lägenheterna är nu allt mer hemtrevliga med hjälp av de insamlingar som skett i byn de senaste veckorna. Naturligtvis kom frågan om Khaled Hosseinis bok Flyga drake upp till samtal. Och vi fick det bekräftat – både barn och vuxna flyger drake i Afghanistan och vi kom överens om att vi kan få gå i lära. Mot sommaren kommer ni kanske se resultatet av ”drakskolan” om ni tar er ner till Borrby Strand.

En intensiv och härlig helg i ”bokens Mekka”. Nu Följer några bokcirklar, skrivkurser och bokkaféer de närmaste veckorna för att se explosion under Kristi Himmelsfärdshelgen då vi satsar rysk i Borrby Bokby. Mer om det i kalendern!

Dela inlägg:
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway