Antikvariat

Bokhuset

Välkommen till Bokhuset, Köpmangatan 28. Här samsas nya och gamla böcker med litteratursamtal. Detta är också det administrativa navet för Borrby Bokby. Här finner du: Bokbyns alla böcker, Anitas böcker, en filial till Zekes Antikvariat, Star in Oval Förlag, Bokförlaget Murbräckan, Gröna Bönors trädgårdslitteratur, en avdelning med konstböcker och ett rum fullt av lyrik.  

Sist men inte minst -många böcker av de författare som besökt bokbyn genom åren.!

Välkomna varje torsdag-söndag kl 13-17 – året om!

Antikvariat Hundörat

Antikvariat Hundörat på Köpmangatan 8 är numera välkänt. Denna butik är en del i en antikvariatskedja där de övriga butikerna ligger i Stockholm och i Strängnäs.  Det är Peter Bodén som driver och äger samtliga tre Antikvariat Hundörat.

Nu under sommaren håller Peter öppet varje dag mellan 13 och 17. Därutöver kan dörren vara öppen om vädret stämmer eller Peter inte gett sig iväg på bokköparutflykt.

Peter Bodén driver sedan många år sina antikvariatsbutiker och säljer även via nätet. Han är alltid intresserad av att köpa böcker och nås på telefon 0707-70 40 20.

Det är i detta antikvariat de välbesökta författarmötena sker under några tisdagar på sommaren. Numera är de så välbesökta så det händer att folk får stå i farstun för att det är fullt därinne.

Via denna länk når man till alla de böcker Antikvariat Hundörat erbjuder via nätförsäljning.

Antikvariat Barnens Bokhandel

Barnens Bokhandels Antikvariat har nu flyttat in i Bokhuset på Köpmangatan 28.

Marianne är mycket välkänd inom kultur för barn och framför allt litteratur för alla yngre. Hon har startat Barnens Bokklubb, varit chefredaktör för Vi föräldrar, Våra barn och Allt om böcker, för att nämna några av hennes åtaganden. För några år sedan fick hon Natur och Kulturs kulturpris och deras motivering ger en god bild av Mariannes insats inom barnkultur:
”Marianne von Baumgarten-Lindberg tilldelas Natur och Kulturs kulturpris 2005 för hennes mångåriga, kraftfulla och inspirerande insatser för att sprida barn-, bok- och läskultur. Hon är en brinnande igångsättare som skapar engagemang omkring sig. Hennes initiativ präglas av strävan att locka många till lustfylld läsning av verk med hög saklig och konstnärlig halt.”
Marianne drev länge barnbokhandeln i Triangeln, Malmö men den är numera stängd. Men i butiken på Storgatan i Simrishamn erbjuder hon mängder av nya böcker, pussel och en mängd andra saker med koppling till barn och litteratur. Tidigare fanns en liten hylla i butiken i Simrishamn med äldre böcker. Nu har Marianne samlat ihop sin verksamhet på Österlen och i butiken i Simrishamn finns mängder av nya böcker, spel och presenter för barn. I Borrby finns alla de gamla böckerna samlade men där finns ocså ett litet utbud av presenter och nya böcker. Längst in i Bokhuset finns plats för en lässtund för barnen medan alla vuxna kan botanisera bland sin barndoms alla underbara äventyr och läsupplevelser. Genom barnboksantikvariatet finns nu möjlighet att köpa dem och läsa för barn och barnbarn. Välkomna!

Antikvariatet Följer Bokhusets öppettider.

 

Scroll to Top