Full fart i Bokbyn

Veckobrev
Banned Week
Denna vecka uppmärksammar Svenska Pen och Dawit Isaac-institutet att böcker förbjuds runt om i världen. Vi deltar i detta och i Bokhuset kan du läsa mer om vilka böcker det handlar om.

 

Nobelpris
Nobelpristagarna tillkännages i veckan och på torsdag händer det – nobelpristagaren i litteratur presenteras.

 

Torsdag 10 oktober kl 13 i Bokhuset, Borrby

 

Ska det bli ”äntligen” för din favorit eller blir det en helt ny bekantskap? Spännande. Kom och upplev spänningen med oss i Bokhuset – vi lyssnar på tillkännagivandet, dricker bubbel och letar i hyllorna om vi har något exemplar. Välkommen att dela det spännande ögonblicket när dörren har öppnats och ständige sekreteraren Mats Malm stigit ut!

 

Mot döden på Ystads Kulturnatt
Borrby Bokby deltar lördag, 12 oktober, under Ystad Kulturnatt tillsammans med Patrick Lindén på Hotell Prins Carl kl. 15.30. Kom och låt dig provoceras eller uppmuntras om vårt förhållande till döden!

 

Lördag 12 oktober kl 15.30 på Hotell Prins Carl, Ystad

 

Missade du mötet med Patrick Lindén för några veckor sedan? Han som menar att vi inte alls bör acceptera döden så där självklart som vi gör. Vill du träffa honom och höra hur han tänker så finns chansen nästa lördag, 12 oktober, under Ystad Kulturnatt. Gunnel och Patrick möts i ett samtal på Hotell Prins Carl kl. 15.30. Kom och låt dig provoceras eller uppmuntras!

 

Möt en kompositör
Klockan 15 söndag 13 oktober hälsar vi kompositören Gunnar Jansson välkommen till Bokhuset. Rubriken är Låter text.

 

Söndag 13 oktober kl 15 i Bokhuset, Borrby

 

Det ska bli så intressant att möta Gunnars stora erfarenhet och hur han ser på litteratur och musik – och hur de hänger ihop. Klockan 15 söndag 13 oktober hälsar vi kompositören Gunnar Jansson välkommen till Bokhuset. Rubriken är ”Låter text?”. Missa inte det heller!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela inlägg:
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway