Gallerier

Vintageaffischer

Galleri Affisch i Borrby ställer ut och säljer ovanliga originalaffischer från 1960- och 70-talen. I den lilla lokalen på Köpmangatan 14 låg en gång i tiden Borrby cigarr-, bok- och pappershandel. Nu rymmer den allt från färgglad popkonst och politiska budskap till teater-, film-, musik- och utställningsaffischer. Vi har även ett litet sortiment av förlagsnya och lästa böcker inom konst, design och populärkultur. Galleri Affisch drivs på säsongsbasis av Emil och Katinka som har fritidsboende i Borrby.

Köpmangatan 14, Borrby

www.galleriaffisch.se

Galleri Ray

Birgit Ray bor och arbetar i den egna ateljén i samma huslänga som galleriet, bostaden och keramikverkstaden på Timmergatan 3 i Borrby (i Lundahls gamla smedja).

Birgit alltid sysslat med konstnärlig verksamhet, som bildkonstnär arbetar Birgit i tekniker som olja, akvarell och blyerts. Utbildad i måleri på Academie Juliane i Paris. Måleri,grafik och textil på Slöjdföreningens Skola i Göteborg. Nuvarande HDK. Scenografi på Accademia Di Belle Arte Di Roma i Rom. Konstnärlig arbetslivserfarenhet har Birgit som frilansande scenograf och konsulterande scenograf för Göteborgs stad.

Arbetat som teaterdekoratör med fondmåleri som specialitet, i det utbildad under arbete i Pierre Simoninis  dekoratelje i Paris. Han är chefsscenograf för Bastiljoperan i Paris. De senaste 26 åren innan ålderspension har Birgit arbetat på Göteborgs Stadsteater mellan åren 1974 – 1999. Som bildkonstnär har Birgit haft utställningar i samband med teaterverksamhet: Masthuggsteatern i Göteborg 1971. Inbjuden till samlingsutställning i Salon Peintres du Spectacle i TV-huset i Paris 1974. Palladium i Alingsås 1968. Deltagit i en juribedömd samlingsutställning på Whatcom Museum of History and Art i Bellingham USA. 1983. Lorensbergsteatern i Göteborg 1991. Göteborgs Stadsteater 1995.

Innehar sedan 1994 ett företag: Birgit Ray design KB, vilket betyder att Birgit kan syssla med egna utställningar och ha verksamhet i egna lokaler. Den första egna keramikverkstad med vidhängande målaratelje låg på Skaragatan 10 A i Göteborg. Detta från 1997 – 2003. Nästa lokal med utställning och verksamhet  låg på Gullholmen- Härmanö där Konstnärshuset Stegen skapats 2002 och upphörde 2007. Flyttade till Partille utanför Göteborg men fick svårigheter med att hitta bra lokaler för verksamheten. Efter ett oändligt letande fann Birgit huset här på Österlen. 21 Juli 2011 skedde flytten till Timmergatan 3 i Borrby.

Hösten är här och temat för utställningen är ”Natur Morte” från franskan översatt blir det “Död natur” eller som svensk konstterm blir det ”Stilleben”. Meningen med att ta fram skönheten i den växtlighet som dött bort, i sin i tidlösa frusna form får de hänga eller stå kvar vid sidan av det färdiga verket. Förlaga kontra opus. Döda bonsaier och torkade växter tolkade i akvarell och blyertsteknik.

Välkommen in till Galleri Ray på Timmergatan 3 i Borrby!

 

Birgit Ray-Svartholm
Timmergatan 3, 27630 Borrby
Telefon 070-6817874
E-post birgit.ray.design@gmail.com

Galleri Vardagsrummet

Mitt i Borrby har Torbjörn och Karin flyttat in med sina barn. I rummet mot gatan visar Torbjörn sina egna och andras bilder.

Utställningarna byter av varandra regelbundet. Torbjörn kan också visa en rad nya vackra böcker. Du följer utvecklingen och får inbjudningar via Facebook/Galleri Vardagsrummet. Vill du veta när de är anträffbara så ring och bestäm tid! Kontaktuppgifter finns på deras hemsida.

Järnvägsgatan 6 i Borrby.

 

Rulla till toppen
Scroll to Top