Butiker

ARITON FÖRLAG

Ariton Förlag, är ett ungt förlag med utgivningsområde personlig utveckling och sund livsstil. Vi brinner för att sprida berättelser som berör, vilket vi gör genom bokutgivning, fem webbtidningar, webbradio och webb-tv. Vi erbjuder även skrivcoaching, spökskrivning samt e-kurser inom kreativt skrivande, marknadsföring för författare, marknadsföring för småföretagare och skriva för webben.

Förlagets böcker finns för försäljning hos alla nätbokhandlare samt i nystartade Skillinge Bokotek.

Skillinge Bokotek som är en kombinerad bokhandel och bibliotek. Här kan du utan kostnad låna böcker – allt från deckare, biografier och fantasy till trädgård, resor och ledarskap. Vi har en härlig blandning av skönlitteratur och faktaböcker. Det finns också böcker för barn och ungdomar. Skillinge Bokotek drivs av förläggarna Petra Ariton och Dennis Ariton tillsammans med dottern Emelie Tronje. Förutom förlagets egna böcker finns även böcker av Österlenförfattare till försäljning samt Skillingefotografen Rebecca Wallins vackra bokmärken.

Ambition är att vara en mötesplats över generationsgränserna. Här erbjuds författarkvällar, skrivarkurser, sagostunder och andra aktiviteter med litteraturen i centrum. Besök oss gärna för att diskutera bokutgivning över en fika, läsa tidningar, spela spel, be om boktips, köpa eller låna böcker. Eller bara för att sitta en stund i vår soffa.

Öppettider:

29/3-12/4 12.00-18.00 dagligen

13/4-21/6 15.00-18.00 dagligen

22/6-23/8 12.00-18.00 dagligen

(med reservation för ändringar)

www.aritonforlag.se

www.skillingebokotek.se

Bokhuset

Välkommen till Bokhuset, Köpmangatan 28. Här samsas nya och gamla böcker med litteratursamtal. Detta är också det administrativa navet för Borrby Bokby. Här finner du: Bokbyns alla böcker, Anitas böcker, en filial till Zekes Antikvariat, Star in Oval Förlag, Bokförlaget Murbräckan, Gröna Bönors trädgårdslitteratur, en avdelning med konstböcker och ett rum fullt av lyrik.  

Sist men inte minst -många böcker av de författare som besökt bokbyn genom åren.!

Välkomna varje torsdag-söndag kl 13-17 – året om!

Hans Persson eftr.

Böcker, skivor, film eller cyklar och TV-apparater, vadhelst man man behöva bör man söka det hos bröderna Persson.

Denna butik innehåller både gammalt och nytt. Ta en titt så ser ni att det stämmer. Öppettiderna är normala butikstider, måndag-fredag 10-17.30 och lördag 10-14. På våra gemensamma Bokhelger håller bröderna också öppet på söndagen.

CFO-förlaget

Eva Persson säljer böcker, vykort och fotografier från Österlen.

CFO är fadern Carl Fredrik Olssons initialer. En välkänd fotograf från Borrby som skildrat Österlen i ord mängder av fotografier och böcker han givit ut under en lång rad år. Nu bjuds både utställning av gamla och nya foton förutom böcker och annat tryckt material. På Baddaredagen 2011 utsåg Borrbyföretagarna Eva till årets Baddare. Mer om detta finns på Borrbys hemsida. Öppettiderna i butiken på Köpmangatan 1 är tisdag – fredag 13-17, lördag 11-14 och så extraöppet vid våra gemensamma Bokhelger.

Borrby Brocante

I det gamla slakteriet trängs numera stolar, bord och lampor i kända modeller. Böcker om inredning och design finns också. Butikens namn väcker nyfikenhet – den kan stillas hos Jonas. Några veckor på sommaren finns Jonas på plats och erbjuder då kunder att botanisera i hans butik.

Köpmangatan 16, Borrby

Rulla till toppen