Antikvariat Barnens Bokhandel

Barnens Bokhandels Antikvariat har nu flyttat in i Bokhuset på Köpmangatan 28.

Marianne är mycket välkänd inom kultur för barn och framför allt litteratur för alla yngre. Hon har startat Barnens Bokklubb, varit chefredaktör för Vi föräldrar, Våra barn och Allt om böcker, för att nämna några av hennes åtaganden. För några år sedan fick hon Natur och Kulturs kulturpris och deras motivering ger en god bild av Mariannes insats inom barnkultur:
”Marianne von Baumgarten-Lindberg tilldelas Natur och Kulturs kulturpris 2005 för hennes mångåriga, kraftfulla och inspirerande insatser för att sprida barn-, bok- och läskultur. Hon är en brinnande igångsättare som skapar engagemang omkring sig. Hennes initiativ präglas av strävan att locka många till lustfylld läsning av verk med hög saklig och konstnärlig halt.”
Marianne drev länge barnbokhandeln i Triangeln, Malmö men den är numera stängd. Men i butiken på Storgatan i Simrishamn erbjuder hon mängder av nya böcker, pussel och en mängd andra saker med koppling till barn och litteratur. Tidigare fanns en liten hylla i butiken i Simrishamn med äldre böcker. Nu har Marianne samlat ihop sin verksamhet på Österlen och i butiken i Simrishamn finns mängder av nya böcker, spel och presenter för barn. I Borrby finns alla de gamla böckerna samlade men där finns ocså ett litet utbud av presenter och nya böcker. Längst in i Bokhuset finns plats för en lässtund för barnen medan alla vuxna kan botanisera bland sin barndoms alla underbara äventyr och läsupplevelser. Genom barnboksantikvariatet finns nu möjlighet att köpa dem och läsa för barn och barnbarn. Välkomna!

Antikvariatet Följer Bokhusets öppettider.

 

Lämna en kommentar

Scroll to Top